Rotterdamsche Aero Club

Sinds 1926

Clubvluchten met Henk en Gerd

 

De eerst volgende CV is nu op zondag 11 oktober. Deze keer is het een Waddenvlucht via Texel Ameland naar Drachten of Hoogeveen. Tussenlandingen zijn afhankelijk van piloten aan boord, die een been willen vliegen. We hebben 3 kisten geboekt. Op maandag bepalen we of de CV doorgaat afhankelijk van het aantal inschrijvingen. En uiteraard : de COVID situatie wordt gechecked. 

Opm;

Vooralsnog is België en Duitsland helaas niet mogelijk met kisten / personen uit de Randstad

============================

 

 

Uit de Salon

helaas is club tijdelijk

gesloten voor een

Drankje en een Hapje

hopelijk tot snel

Ed & Jeannette 

  

 

Over de RAC

De vrijheid om te vliegen is één van de grote verworvenheden van de mensheid. Het staat iedereen die dat wil vrij om vrijwel overal boven onze aarde te vliegen en zich te verwonderen over de schoonheid ervan. Wie vliegt blijft zich verbazen dat het mogelijk is.

Het vliegen is inmiddels een oud ambacht geworden met een eigen taal en eigen regelgeving. Dat neemt niet weg dat het een sport is voor pioniers. Elke tocht is een uitdaging. Elke reis is een avontuur. De mogelijkheid om zelf een vliegtuig te besturen valt niet te vergelijken met de mogelijkheid om met een lijntoestel op vakantie te gaan. Het verschil tussen die twee mogelijkheden is als het verschil tussen een zeiljacht en een ferry. Zelf vliegen is in één woord “geweldig”!

 

Onze vliegopleiding.

Onze vliegschool biedt verschillende vliegopleidingen. Bekijk bijvoorbeeld eens onze brochure over de basis opleiding tot privé vlieger (het PPL brevet). Dit basis brevet stelt u reeds in staat om zelfstandig internationale vluchten te maken in zicht condities (VFR). Het overgrote deel van de sportvliegers vliegt met dit brevet.

Andere opleidingen die onze vliegschool kan bieden zijn onder meer de instrument rating (IR), twin rating, CPL (Commercieel brevet), night qualification, etc. Bekijk voor al onze opleidingen het vliegschoolgedeelte van onze website

Eigen vliegtuig?

De RAC heeft relatief veel leden met een eigen vliegtuig. Een mogelijke reden daarvoor is dat Rotterdam de ideale uitvalsbasis vanuit de Randstad is. Dit zowel voor pure recreatieluchtvaart als voor klein zakelijk vervoer. Binnen een paar uur is men overal in Europa en dankzij de geringe afstanden tussen vliegvelden in de meeste Europese landen komt men zeer dicht bij zijn bestemming. De reistijden zijn meestal korter dan met een lijndienst. Veel eigenaren van sportvliegtuigen hebben een deel eigendom. Het kost minder en daarmee verwerven ze wel de mogelijkheid om met een eigen vliegtuig op vakantie te gaan. De vliegtuigen in eigen bezit en deeleigendom zijn zeer uiteenlopend. Het loopt van aerobatic en old timer, tot zakenvliegtuig en minijet. Vanzelfsprekend hebben de eigenaren ook allen een verschillende eigen toepassing voor hun vliegtuig. De RAC heeft bezitters van een eigen vliegtuig veel te bieden. Er is veel ondersteuning en ze leren van elkaar de kneepjes van het vak.

Luchtvaart en milieu

Vanzelfsprekend brengt deze tijd met zich mee dat we gaan nadenken over de relatie tussen luchtvaart en milieu. Het aandeel van de luchtvaart in het wereldenergieverbruik is gering. Het aandeel van de sportvliegerij in het totale energieverbruik is verwaarloosbaar. Dat neemt niet weg dat een sportvlieger meer energie verbruikt en dus CO2 uitstoot veroorzaakt dan zijn buurman die een niet gemotoriseerde hobby heeft. In de RAC is op dit moment een discussie gaande over op welke wijze wij klimaat neutraal kunnen vliegen. Het artikel in de volgende link vertelt hier meer over en is een eerste aanzet tot nieuw beleid in deze van de RAC.

leerling RAC